Game Review: Minecraft

Minecraft Screenshot

Dit artikel bevat een affiliatielink.

Samen met mijn dochter speel ik sinds enkele weken Minecraft. Zij speelt het al langer, maar ze nodigde me uit om samen met haar te komen spelen. Terwijl onze andere bordspellen stof liggen te vangen in de kast, leek het me wel leuk om weer met haar te spelen en dus besloot ik het te installeren en uit te proberen.

Ik ben niet echt een gamer en gun mezelf vaak niet de tijd om een game echt te leren. Man oh man, wat was ik dan ook onhandig met de besturing. Maar de aanhouder wint en na een paar uurtjes oefenen was ik dan eindelijk in staat om rond te lopen en de Minecraft wereld te verkennen.

Minecraft doet denken aan een tijd dat de computer nog maar net bestond en alles was opgebouwd uit mega grote pixels die als blokjes op je scherm heen en weer bewogen. Het heeft een simplistisch uiterlijk, maar de aantrekkingskracht op kinderen is enorm. Ik denk dat dit vooral komt omdat je op diverse manieren Minecraft kunt spelen. Er is de creative mode waarin je alle materialen tot je beschikking hebt om mee te bouwen en ontdekken. Er lopen dieren rond die je kunt temmen, er zijn zombies die je kunt killen en je kunt samen op een sever spelen en bouwen aan je Minecraft wereld.

Ben je klaar met bouwen dan kun je de survival mode aanzetten. Je krijgt dan levenspunten en voedselpunten. Je kunt nog steeds alles doen wat in creative mode kan (behalve vliegen), maar nu ben je kwetsbaarder voor obstakels die je onderweg tegen kunt komen. Je kunt verdrinken in het water, te pletter vallen in een grot en aangevallen worden door monsters. Daarnaast moet je de materialen verzamelen en via handel met dorpsbewoners verkrijgen. In survival mode is het een stuk spannender en uitdagender spelen.

Zelf ben ik trots op ons huis, deze hebben we samen gebouwd en ingericht. Om ons huis ligt een treinspoor en een boerderij. Meestal als we klaar zijn met bouwen dan gaan we verstoppertje spelen of in survival mode met elkaar vechten. Persoonlijk ben ik erg positief over Minecraft als game voor kinderen omdat het veel positieve kwaliteiten in je kind aanwakkert en stimuleert. Zo leert je kind ruimtelijk inzicht te krijgen, ideeën uit te werken en creatieve oplossingen te bedenken. Het leert omgaan met verkenning, onderhandelen en het gebruiken van fantasie. Al met al een leuke game voor kinderen en zeker ook voor jou als ouder om te spelen.

Wij spelen Minecraft op onze telefoon en kochtte de game van Google Play voor € 6,99 per installatie. Minecraft is ook verkrijgbaar op spelcomputers zoals de XBox en Playstation bij Bol.com.

17 Reacties
 1. wendy 8 maanden geleden

  Wat leuk dat je dit samen met je dochter doet. Ik was vroeger echt een game freak haha. Nu niet meer 🙂

  XxX

  Wendy

 2. Judith 8 maanden geleden

  Mijn zoon heeft dit spel inderdaad ook tijden gespeeld en ik moet zeggen dat het er een stuk vriendelijker uitzag dan veel andere games die ik ken.

 3. Yousra Yasmine 8 maanden geleden

  Wat een leuke revieuw! Suoer gaaf dat je dit speelt samen met je dochter.
  Ik speel nog geen minecraft maar ik wil het zeker gaan spelen! Bedankt voor de tip!

 4. Chicamoms 8 maanden geleden

  Leuk dat je dit doet. Ik speel rayman met mn zoontje. Nog nooit minecraft gespeeld.

 5. Stefaan BlogVivant 8 maanden geleden

  vroeger speelde ik ook regelmatig games! helaas heb ik er nu de tijd niet meer voor 😦

 6. An 8 maanden geleden

  Mijn kids hebben er ook een tijd mee gespeeld maar nu ligt het al even in de kast. Zelg heb ik het helaas nog niet geprobeerd.

 7. karin 8 maanden geleden

  wij hebben de wii vanonder het stof vandaan gehaald en spelen nu af en toe samen een spelletje, maar ik moet toegeven dat hier in huis bijna geen computerspelletjes gespeeld worden.

 8. Luc van de Wiel 8 maanden geleden

  Leuk om te lezen, maar ik speel liever ‘echte’ spelletjes… 🙂

 9. Frederique 8 maanden geleden

  Leuk dat je het samen met je dochter speelt. Mijn zoontje speelt het al lang (en veel!) maar ik heb zelf echt moeite met de vormgeving. Krijg hoofdpijn van al die blokjes 😉

 10. Lizzie 8 maanden geleden

  wat leukk om dat samen te doen. Ik vind bordspelletjes altijd heel leukkk.

 11. Julie 8 maanden geleden

  Wat een leuke momenten samen! Koester deze

 12. Ilona Izabella 8 maanden geleden

  Mijn oudste twee jongens spelen ook graag Minecraft. Ze hebben me het wel eens laten zien, maar ik ben totaal geen gamer. Misschien moet ik het toch eens een kans geven.

 13. Leslie 8 maanden geleden

  Leuk om zo samen te spelen. Hier hebben mijn jongens de versie op PS4. Zelf vind ik er niks aan, maar ze zijn wel altijd leuk samen bezig. Zowat het enige spel dat ze samen kunnen spelen zonder dat het in oorlog ontaardt LOL

 14. Kyra | A Loving Lady Travels 8 maanden geleden

  Wat super leuk dat je dat samen met je dochter doet. Jammer dat een traditioneel bordspelletje spelen tegenwoordig niet echt meer gebeurt, maar dit is dan een goeie variant erop 🙂

 15. Corrina 8 maanden geleden

  Met plezier deze blog gelezen
  Mooi geschreven

 16. Rory 8 maanden geleden

  Uh, hier een fossiel (ja, ik zeg het zelf. Ik bedoel ook op het gebied van gamen) die nog weet dat ze Pacman speelde op zo’n klein computertje. Je had ook nog Mario en hoe heette dat andere spel ook alweer? Even denken. Ja! Donky Kong. Dat vond ik geweldig. De fase ervoor had je nog van die stipjes die je met streepjes over het net sloeg. Tennis op je televisie ofzo 😉 Dus Minecraft? Ik sta met mijn oren te klapperen. Ik sta er wel voor open, maar ik ben bang dat het zo time-consuming zal zijn. Vooralsnog is de 6-jarige bezig met Squala en software van school. Ook Ginzy (schrijf ik het goed?) wordt zo nu en dan opgepakt. Maar echt gamen? Dat (nog) niet…

 17. Janet | thatonetime 7 maanden geleden

  Ik geef les op een basisschool en vrijwel alle kinderen uit mijn klas spelen dit spel. Het is onwijs populair onder de kids.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Thuis bij Isidore © 2019 gemaakt door ctrl+alt+CREATE

Contact Met Isidore

Hey hallo!
Wat leuk dat je mij wat wilt schrijven. Vul je gegevens in en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie.

Liefs,
Mama Isidore

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?