Polygon Art by J.Q. Isidore

Waar Maak Jij Je Druk Over?

De vraag die me deze week heeft bezig gehouden is; waar ga ik over schrijven? Met enig speurwerk op Google naar andere persoonlijke blogs, kwam ik enkel uit bij de standaard fashionista en foodie schrijfsters van Nederland. Niet echt mijn ding merkte ik al snel. Maar wat dan wel?

Ik ben maar lid geworden van een aantal Facebook groepen speciaal voor bloggers. Ook daar voel ik me niet echt thuis. Het is voornamelijk handig als propaganda middel voor je eigen werk en er zijn dan ook weinig medebloggers die feedback geven op de gedeelde artikelen. Misschien omdat ze, net als ik, weinig animo hebben voor het feitelijk lezen van andermans werk. Best onhandig, want het opbouwen van een netwerk is vaak wel handig, zegt men in marketing land. Het boeit me echter niet zo dat er weer een lippenstift getest is. Of dat er nieuwe herfstkleding voor kids te koop is. Ik voel de bui al hangen en begin me af te vragen of ik wel weggelegd ben voor het bloggen.

Sinds ik een klein meisje was, schrijf ik al. Mijn eerste dagboek kreeg ik, op negenjarige leeftijd, cadeau van mijn opa. Ik heb al mijn dagboeken sinds die eerste bewaard en kan inmiddels 28 jaar aan geschiedenis terug lezen. Ik hou van schrijven, net als dat ik van muziek maken en tekenen hou. Het zijn mijn drie grootste creatieve passies in het leven. Maar er zit verschil in tussen het zijn van een dagboek schrijver en het worden van een blogger. Privacy is een ding. Waar maak ik me toch eigenlijk druk over? Wie zegt dat ik mijn vuile was buiten moet hangen. Of dat ik moet vertellen over elke dramatische gebeurtenis. Misschien moet het juist luchtig en leuk zijn. Misschien, heel misschien moet ik een niche vinden?

Met een niche leg je de focus op een bepaald gebied, dan richt je je pijlen op bijvoorbeeld muziek of mode. Hetgeen ik dus eigenlijk niet zo interessant vond op andermans blogs. Mijn hemel, wat maak ik het mezelf weer moeilijk. Ik hoor het zachte stemmetje van mijn geweten alweer wijselijk zeggen: “Doe gewoon wat je leuk vindt en waar je goed in bent.” Niet om hoogmoedig tegen te spreken, maar ik ben best goed in veel dingen en mensen hebben zich weleens bij mij beklaagd dat ik te veel kan. “Niet naar andere luisteren. Volg je hart.” Eigenlijk, maak ik me druk om overduidelijk niks. Mijn twitter feed laat meer wereldproblemen zien die bezorgdheid zouden moeten opeisen. Ik wil het gewoon graag goed doen en aantrekkelijk maken voor jou als lezer. Lijkt me sterk dat het je boeit hoeveel was ik deze week heb gedaan en of er nog een nieuwe lippenstift getest werd. Waar maak jij je druk over? Wat vind jij interessant om te weten? Schrijf het in de comments en wie weet inspireer je me wel tot een nieuw artikel of zelfs een richting voor mijn blog.

3 Reacties
  1. Selma 3 maanden geleden

    Juist het herkenbare, het simpele van alledaagse dingen zijn soms erg vermakelijk om te lezen. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. En dat er een nieuwe lippenstift uit is of een nieuwe modetrend, boeit mij ook niet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Contact Met Isidore

Hey hallo! Wat leuk dat je mij wat wilt schrijven. Vul je gegevens in en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?